Hotelkamer vinden

In Nederland is er een grote aanbod van hotels en zelfs de hotels zonder sterren zijn prima te doen. Nederlandse hotels zijn vaak voorzien van allerlei extra’s en voorzieningen, zoals een 24-uursreceptie, zwembad, restaurant en een fitnesscentrum. De prijzen zijn afhankelijk van de regio waar je je bevindt, maar dat is vergelijkbaar met andere landen als Duitsland, België, Frankrijk of Spanje. Ga je naar Oostenrijk of Italië, neem dan eens een hotel onderweg Zuid Duitsland.

hotelkamer

Er zijn natuurlijk wel delen in Nederland waar de hotels goedkoper zijn, maar dan zul je het moeten doen met 1 of 2 sterren. Dit zijn meestal kleine hotels in de dorpen en kleine steden. Je vind in Naaldwijk of De Lier bijvoorbeeld goedkope hotels en je zit dan ook dicht bij het strand. Ze liggen namelijk vlakbij Hoek van Holland. Voor hotels dichterbij de grotere steden betaal je vaak meer en ook op plaatsen dat veel toeristen trekken.

Hotels in toeristische trekpleisters

Als je bijvoorbeeld naar Zeeland gaat en je wilt daar in een hotel verblijven zul je meer betalen dan bij Hoek van Holland. Dit komt doordat Zeeland veel meer toeristen trekt. Mensen komen van over heel Nederland om van de visgerechten in Zeeland te genieten. De hotels zijn dan ook op massatoerisme gericht.

Buiten het zomerseizoen zou je er wel voor goedkopere prijzen terecht kunnen. Plaatsen waar hotels Nederland vrijwel altijd duur is zijn de grote steden. In Amsterdam liggen de prijzen bij de betere hotels dan ook altijd hoog. Er zijn wel genoeg kleiner hotels waar mensen voor lagere prijzen terecht komen. Dit zijn vaak wel hotels zonder sterren tot met 3 sterren hotels en zelfs die worden duur in de zomer. Een andere dure stad voor Nederlandse hotels is Den Haag. Den Haag is de regeringsstad en de stad waar er regelmatig grote evenementen zijn. Het Prinsjesdag wordt bijvoorbeeld in Den Haag gehouden. Je zult op die dag dan ook veel moeten hebben om een hotelkamer te vinden, laat staan een goedkope hotel.

Hotel veilingen

Het is ook mogelijk om heel goedkoop in de dure hotels van Nederland te verblijven. Dit doe je door mee te doen aan hotel veilingen. Je kunt online namelijk bieden op hotelkamers en dit kan heel goedkoop uitpakken. Hotels zetten meestal kamers dat ze nog beschikbaar hebben en daar kunnen dan mensen op bieden. Op de website staan hotels van over heel Nederland en je kunt zelfs filteren op je favoriete steden. Je kunt de filter zelfs nog verder instellen, zodat de hotels aan al je wensen voldoet. Als je de veiling wint krijg je gelijk en bevestiging en kun je de koffers gaan pakken.